facebook

14 февруари - Ден за отдаване почит към делото на Константин-Кирил Философ

Понеделник, 13 Февруари 2017

Plakat NMКирило-Методиевският научен център при БАН, Националният музей „Земята и хората“ и Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ Ви канят на 14 февруари 2017 г., от 11:00 чaса, на Деня за отдаване почит към делото на Константин-Кирил Философ, в Националния музей „Земята и хората“, зала „Гигантски кристали“.

На този ден си дават среща творци и преподаватели, ученици, студенти и граждани, звучат музикални и вокални изпълнения, авторски рецитали, научни доклади, лекции и съобщения, които превръщат датата в празник на българската духовност. Тържествата се откриват с тематични изложби, посветени на делото на св.св. Кирил и Методий и техните ученици, предоставяни от Кирило-Методиевския научен център. Десислава Найденова, гл. асистент в Кирило-Методиевския научен център при БАН, ще представи постерната изложба „Св. Климент − Просветителят”. Инна Димитрова ще запознае присъстващите с интересни факти около създаването и употребата на първата славянска азбука.

Изложбата може да бъде видяна до 28 февруари 2017 година.

Гостите на събитието ще се насладят на изпълнението на хора на Национална гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“, под ръководството на Даниел Иванов.