facebook

Наградата на Фонд „Академик Владимир Георгиев“ получи проф. Пенка Бурова

Четвъртък, 16 Февруари 2017

lit DSC_0054_copyНаградата на Фонд „Академик Владимир Георгиев“ за 2016 г. се присъжда на проф. д.ф.н. Пенка Бурова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Отличието е за значителния принос в областта на езикознанието за монографията й „От мотивираност към произволност и обратно. (Мотивираност на езиковия знак, или как думите говорят за нещата)“.

В присъствието на учени наградата връчи председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Тържествената церемония, организирана от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ и Националния дарителски фонд „13 века България“, се състоя в Българската академия на науките. lit DSC_0027

Наградата на Фонд „Академик Владимир Георгиев“ е годишна и се присъжда на индивидуални или колективни трудове, издадени през последните три години и представляващи значителен и оригинален научен принос в дадена област на езикознанието. В конкурса за 2016 г. участваха четири индивидуални труда, предложени от СУ „Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Института по български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.