facebook

Институтът по електрохимия и енергийни системи при БАН сключи договор с един от най-големите производители на оловни акумулатори в Китай

Сряда, 15 Март 2017

IMG 5994Представители на ръководството на фирма ZIBO TORCH ENERGY Сo. Ltd., която е един от най-големите производители на оловни акумулатори в Китай, посетиха Института по електрохимия и енергийни системи при БАН (ИЕЕС-БАН) в последните дни на февруари 2017 г. Целта на посещението им бе установяване на сътрудничество в областта на електрохимията и технологията на производство на оловни акумулатори.

Президентът на фирмата JianXin Wang, заместник-директорът Guangbo Ding и г-жа Chengcheng Shi от външнотърговския отдел на фирмата се запознаха с възможностите на секция „Електрохимия на оловните акумулатори” при ИЕЕС. Те изразиха своето възхищение от високите постижения на екипа, натрупани в продължение на 50 години системна изследователска и научна дейност, както и желанието си за сключване на договор с ИЕЕС-БАН.

Проведените преговори за оказване на помощ от страна на ИЕЕС-БАН в решаване на технологични и технически проблеми при производството на тракционни акумулаторни батерии, както и за консултации при подбор на подходящо производствено оборудване, завършиха с подписване на договор за една година, с тенденция за сключване на нови договори. Г-н Wang отбеляза, че това е първото сътрудничество с партньор от България.