facebook

Делегация от Комитета за наука и технологии на община Шанхай посети БАН

Петък, 21 Април 2017

Sh-DSC09092Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски се срещна с делегация, водена от Shou ZiQi, председател на Комитета за наука и технологии на община Шанхай (КНТОШ). Срещата се проведе в заседателната зала на БАН на 21 април 2017 г.

По време на разговора акад. Ревалски представи историята на Академията, дейността на научните звена и научните направления в БАН. Гостите направиха презентация на развитието на науката и технологиите в Шанхай.Sh-DSC09117

Sh-DSC09123Двете страни обсъдиха потенциалните възможности за сътрудничесто, за реализиране на съвместни проекти между научните институции на двете страни и търсенето на нови форми за партньорство с институтите на БАН.

През 2016 г. БАН подписа Меморандум за разбирателство с Института по селско стопанство и биология към Университета Жяо Тонг в Шанхай. Двете организации обединиха своя научен опит и експертни умения, за да проучат възможността за съвместни изследвания на млечни продукти и други области на селското стопанство, както и подкрепа на изследователски проекти.