facebook

Информация

Инициатива на Регионалния академичен център на БАН във Варна разгледа научни разработки в областта на аквакултурите

RAC-Varna-1По инициатива на Регионалния академичен център на БАН във Варна на 27 май 2017 г. се състоя среща на членове на Центъра с гостуваща във Варна делегация на FEDERPESCA – италианска организация, която се занимава с проблемите на риболова, отглеждане на аквакултури и промяна на законодателството в областта на морското дело и аквакултурите.

Прочети още...

Изложбата „Разрушение и съзидание – архитектурното творчество на Колю Фичето“ гостува за празника на музеите в Бургас

18491748 1768586816501335_4002637611779000625_oБургаският музей посрещна професионалния си празник 18 май - Международен ден на музеите, с откриване на изложба в Етнографската експозиция (ул. Славянска 69). Изложбата, „Разрушение и съзидание – архитектурното творчество на Колю Фичето“ бе открита от проф. Севдалина Турманова –ръководител на Регионален академичен център Бургас.

Прочети още...

Кирило-Методиевският научен център - БАН с изложба в Бургас

IMG 20170512_152024Регионалният академичен център на БАН в Бургас и Регионалната библиотека "Пейо Яворов" представят изложбата на Кирило-Методиевския научен център - БАН "Св. Климент Просветителят" в рамките на дните на Европа в Бургас и под патронажа на евро-депутата Мария Габриел.

Изложбата е по случай празника на светите братя Кирил и Методий, празник и на българските библиотеки и библиотечни работници, и е поредното гостуване на КМНЦ на БАН в морския град.

Прочети още...

В Монтана отбелязват 45-тата годишнина от създаването на Института по тракология към БАН

IMGP5823-1 copyС ретроспективна изложба в Монтана беше отбелязана 45-та годишнина от създаването на Института по тракология, днес Център по тракология „Проф. Александър Фол“ при ИБЦТ-БАН. Организатори на събитието са Институтът за балканистика с Център по тракология при БАН, община Монтана, Регионален академичен център – Монтана и Регионален исторически музей – Монтана.

Прочети още...

Регионалният академичен център на БАН във Велико Търново се включи в инициативата „Силни региони за силна икономика“

VT-RAC-1Четвъртият форум на инициативата Национален бизнес форум „Силни региони за силна икономика“, в която Регионалните академични центрове на БАН (РАЦ-БАН) бяха поканени да представят своята дейност, се проведе на 4 май в община Велико Търново.

Прочети още...