Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски присъства на официална церемония, на която бяха обявени победителите в международния конкурс по програмиране CodeIT сезон 2016-2017. Церемонията, организирана от Мусала Софт и под патронажа на президента Румен Радев, се състоя на 6 юни 2017 г. в „София Тех Парк“.

Победителят Александър Георгиев е от София, Principal Software Engineer в Skyscanner и дългогодишен участник в CodeIT, на второ място е Ивайло Странджев – София, Мachine Learning Engineer в HyperScience, а трети е голямата изненада на сезон 2016/17 Мартин Копчев – седмокласник от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, Габрово, който въпреки възрастта си се състезава в основната група.

Специален гост на CodeIT, сезон 2016-2017 беше Глеб Евстропов – докторант в Национален университет по икономика, Русия и двукратен сребърен медалист от ACM ICPC. На официалната церемония присъстваха дипломати, представители на правителствения сектор, бизнеса, неправителствени организации, ИТ асоциации, преподаватели и др.
CodeIT  е най-старият частен международен конкурс по информатика и състезателно програмиране. Организатор е софтуерна компания Мусала Софт.

снимки: Мусала Софт