Учени от университета Sungkyunkwan (SKKU) в Сеул, Южна Корея, посетиха на 15 февруари Българската академия на науките. Делегацията беше водена от д-р Чън Би-Хо, директор на Центъра за международно сътрудничество за развитие към SKKU, който е бивш посланик на Южна Корея в София и носител на почетната титла „доктор хонорис кауза на БАН“.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и зам.-председателят чл.-кор. Константин Хаджииванов се срещнаха с участниците в делегацията. Д-р Чън Би-Хо представи дейността на университета Sungkyunkwan и възможностите, които той предоставя. Постигната беше договореност за подписване на рамково споразумение за сътрудничество между Българска академия на науките и  университета Sungkyunkwan, което ще послужи за основа за установяване на контакти между учени от двете институции, работещи в области от взаимен интерес.

По-рано през деня гостите посетиха Института по електрохимия и енергийни системи и Института по физика на твърдото тяло. Обсъдени бяха конкретни възможности за сътрудничество между учени от България и Южна Корея.