Център за обучение – БАН и Кариерен център към ЦО-БАН имаме удоволствието да Ви поканим на специално организиран за докторантите и младите учени от БАН семинар на тема “За жените в науката”  национална стипендиантска програма на L’Oreal и ЮНЕСКО.

http://zajenitevnaukata.bg/

поканени лектори:

Кристина Радкова – координатор на програмата “За жените в науката” в България

Саня Бург – мениджър “Корпоративни комуникации” в L’Oreal Adria Balkan

д-р Изабела Генова – носителка на стипендията “За жените в науката” за 2017 и асистент в лаб. „Органични реакции върху микропорести материали“ в Институт по органична химия с Център по фитохимия към БАН

д-р Наталия Берберова-Бухова – носителка на стипендията “За жените в науката” за 2017 и главен асистент в Института по оптически материали и технологии “Акад. Йордан Малиновски” – БАН

Дата на провеждане на семинара:

23 февруари 2018г. (петък)

Продължителност на семинара:

11.00 – 12.00 часа

 Място на провеждане на семинара:

ул. „Академик Георги Бончев”,

блок 26 Б, ет. 2, Център за обучение – БАН (комплекс на БАН, 4-ти км)

Повече за програма “За жените в науката”:

На 1 декември 2017 г., стартира осмото издание на Национална стипендиантска програма „За жените в науката“. За поредна година престижният научен конкурс търси трите най-талантливи български жени учени в сферата на естествените науки, които ще награди със стипендии от по 5000 евро. Наградите целят да отличат младите научни таланти на България и да стимулират развитието на науката у нас. В стипендиантската програма за 2017 – 2018 г. могат да участват дами учени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки и да разработят авторски научен проект, който със стипендията да реализират в България.

Подробна информация за конкурса и кандидатстването е достъпна на официалния сайт на програмата: www.zajenitevnaukata.bg.

Не се колебайте да кандидатствате. Светът има нужда от наука, а науката от жени!

Следващата носителка на стипендията, може да сте Вие!

Заповядайте на организирания семинар, за да научите повече за програмата и самия процес на кандидатстване.

Център за обучение – БАН

Кариерен център към ЦО-БАН