Институтът за български език – БАН ще отбележи на 30 септември Европейския ден на езиците с образователни игри с награди, насърчаващи грамотността. Европейският ден на езиците се чества всяка година в седмицата около 26 септември с решение на Съвета на министрите при Съвета на Европа. Събитието в България е инициатива на Мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз и се организира в партньорство с посолства и културни институти на различни държави.

Институтът за български език e съорганизатор на събитието и ще представи занимателни игри (подходящи за различни възрастови групи), в които участниците трябва да предложат подходяща дума с домашен произход на мястото на дума с чужд произход. Наградите ще бъдат фланелки и стикери с надпис „Написаното остава. Пиши правилно!“ – мотото на постоянната кампания на Института за български език за насърчаване на грамотността.

Европейският ден на езиците ще бъде отбелязан на 30 септември 2017 г. (събота) от 11.00 до 16.00 ч. в Ринг мол София на бул. „Околовръстно шосе“ № 214.