Българската академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата отбелязаха заедно 11 май – Деня на св. св. Кирил и Методий. Председателите на двете академии акад. Юлиан Ревалски и акад. Таки Фити поднесоха венец на паметника на св. св. Кирил и Методий пред Националната библиотека в София.

Български  и македонски учени присъстваха на празничната света литургия, отслужена в храм-паметника „Св. Александър Невски“. Празникът се отбелязва съвместно за трети път от 2014 г. насам. Честването уважиха бившите председатели на БАН акад. Никола Съботинов и акад. Стефан Воденичаров и на МАНИ – акад. Георги Старделов и акад. Владо Камбовски.

В Българската академия на науките се проведе среща-разговор, посветена на светите равноапостоли Кирил и Методий, в която участваха учени от двете страни.

БАН беше домакин на среща между Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан и Негово Блаженство архиепископ Стефан, глава на Македонската православна църква, който е в София по покана на БАН. Той се включи в академичните събития, посветени на  Празника на св. св. Кирил и Методий.