Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски присъства на официалната церемония по награждаване на “Най-добрите университети на България за 2018 година”. Събитието се проведе в Клуб 1 на Националния дворец на културата. Наградите са базирани на Рейтинга на висшите училища в България – ежегодна класация, провеждана от МОН  и консорциум.

След като излязоха резултатите от новото издание на рейтинга за 2018 г., университетите, които са първи по професионални направления получиха отличия на церемонията. Акад. Юлиан Ревалски връчи награда на проф. Иван Илиев, ректор на Лесотехническия университет. Председателят на БАН отбеляза колко важна е връзката между качественото образование и науката и пожела все повече млади хора да избират да остават в България. Надявам се обявената тревожна тенденция за намаляване броя на студентите през последните пет години, бързо да се обърне, каза той.

Ректорите на 25-те български университета получиха отличията от представители на академичните среди и на бизнеса, министри и кметове. Това събитие се организира за трета поредна година. Рейтинговата система вижте на http://rsvu.mon.bg/rsvu3/