Броени дни остават до затварянето на номинациите за програмата „Най-изявените млади личности на България“ за 2019 г. Формулярът за номинации ще е достъпен до полунощ на 31 март 2019 г. на следната интернет страница http://toyp.jci.bg/
Програмата „Най-изявените млади личности на България“ се организира за пета поредна година от младежката неправителствена организация Junior Chamber International – България (JCI България), част от международното движение Junior Chamber International (JCI). Основната цел на инициативата е да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в 10 избрани сфери на обществения живот.
Съгласно правилата на инициативата всеки може да номинира себе си, свой приятел или дори непознат, на чийто постижения и успехи се възхищава и вярва, че заслужават признание и по-голяма гласност. Номинираните трябва да са мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и имат доказани постижения в една от следните категории:

● Бизнес, икономика и/или предприемачество;
● Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
● Академични постижения или лидерство;
● Културни постижения;
● Морално лидерство и/или защита на околната среда;
● Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
● Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
● Научни и/или технологични разработки;
● Личностно развитие и/или постижения;
● Иновации в медицината.
До момента най-много номинации са получени в категориите „Бизнес, икономика и/или предприемачество“ и „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“. Външно жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, ще оценява кандидатурите и в началото на месец май ще станат известни полуфиналистите в програмата – топ 20 от всички получени номинации. След финално обсъждане от журито и вот на публиката, на 10 май 2019 г. ще бъдат обявени и отличените в десетте категории.
„Най-изявените млади личности на България“ за 2019 г. ще получат своите призове на официална церемония в края на месец май. Те автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.
Това, което обединява отличените на национално или международно ниво е службата в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.
Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и критериите за оценка можете да намерите на официалния сайт на програмата: http://toyp.jci.bg

***
Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, която обединява амбициозни и активни млади хора от цял свят и им предоставя възможности да развиват себе си, като създават положителна промяна в обществото. JCI е създадена през 1944 г. в щата Мисури (САЩ) и има повече от 200 000 членове в над 120 държави по целия свят.
JCI Bulgaria e създадена през 2011 година и се стреми да бъде носител на промяната. Към момента организацията оперира чрез локални секции в София, Пловдив, Варна и Плевен, и развива бизнес инициативи, социални дейности и международни проекти.