Отличие „Златен век“ – звезда и грамота на Министерството на културата получи  и.д. директорът на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН доц. д-р Петко Христов. Признанието е за значим принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Министър Боил Банов връчи днес награди на изявени дейци на изкуството и културата по повод Деня на народните будители – 1 ноември.

 „Приемам тази награда от името на всички колеги от Института за етнология и фолклористика  при БАН и най-вече от името на членовете на екипа на Националния етнографски музей, които го превърнаха в духовен и образователен център,“ коментира доц. д-р Петко Христов. „Тази награда е признание и за Българската академия на науките, която за пореден път доказа, че освен върхов изследователски център е и важно духовно средище за общуване с културното наследство на България.“

Церемонията се проведе в галерия „Средец” на Министерството на културата в присъствието на десетки общественици. Над 40 дейци и институции получиха наградата „Златен век”, почетния знак „Печат на цар Симеон Велики“ и грамоти за приноса си към развитието и популяризирането на българската култура.