За трета поредна година, Университетската агенция на Франкофонията и Френският институт в България организират българско издание на конкурса « Моята теза в 180 секунди ». Целта на конкурса е да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително и атрактивно изложение на френски език, на проблемите, по които работи.

Конкурсът «Моята теза в 180 сенунди» предоставя на участниците уникалната  възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне и популяризиране на докторантската форма на обучение.

Конкурсът е и начин за представяне на българската научна продукция и засилване на контактите и обмена между научните среди и обществото.

Конкурсът «Моята теза в 180 секунди» е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008 г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като вече има издания в близо 20 държави.

Победителят в националния финал на 8 юни ще представя България на международния финал, който тази година ще се проведе през  октомври в Париж, Франция. За участие в този финал, на победителя ще бъде осигурен професионален коучинг и допълнителна езикова подготовка. Ще бъдат раздадени награди и за първо, второ и трето място, както и награда на публиката.

Цялата необходима информация  за конкурса може да научите на сайта на УАФ:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/finale-nationale-bulgare-du-concours-ma-en-180-secondes-edition-2020/

Записвания на адрес : peter.topareff@auf.org / тел. 02 423 48 05