Начало/БАН представя своите институти: Институт по полимери
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии, намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми, ще представи Институтът по полимери към БАН. Събитието e в рамките на инициативата „БАН представя своите институти“ и ще се състои на 21 март 2018 г. (сряда) в Големия салон на БАН от 10:00 часа. Практическите демонстрации ще започнат в 11:00 часа в Института по полимери (ул. „Акад. Георги Бончев” блок 103).

Програмата включва:

Три презентации в Големия салон на БАН от 10:00 ч. на тема:

  • Институтът по полимери – постижения и перспективи, доц. д-р Нели Косева;
  • Полимерни носители за биологични молекули, гл. ас. д-р Еми Халаджова;
  • Иновативни нано- и микроструктурирани биоактивни полимери и полимерни материали със зададени свойства – възможности за тяхното приложение, гл. ас. д-р Мария Спасова.

Практически демонстрации в сградата на Института по полимери на адрес: София, ул. „Акад. Георги Бончев” блок 103, между 11:00 и 17:00 часа.

Учените ще демонстрират възможностите на модерни и уникални апарати, закупени със средства от успешно изпълнени инфраструктурни проекти с европейско финансиране, както за фундаментални изследвания, така и за практически цели като идентифициране, охарактеризиране и технологичен контрол на полимери, полимерни материали и композити.

Go to Top