/Безплатни занимания за ученически класове „Коледна празнична обредност” в Националния етнографски музей
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Събитията са част от проекта „Образование с наука“

От 18 до 20.12.2019 г. в Образователния център на Националния етнографски музей ще се проведат занимания с ученически групи по проект „Образование с наука” на  тема  „Коледна празнична обредност”.

Заниманията протичат в рамките на 1 астрономически час и са бeзплатни за учениците и техните преподаватели. Заниманията започват от 10.00 ч. и завършват в 16.00 ч.

Ако искате да научите как предците ни в селата са се подготвяли за Бъдни вечер, как се е посрещала Коледа в стара София, кога са се появили елхите, как се е променила днешната ни празнична трапеза, каква е разликата между „Малката” и „Голямата” Коледа и любопитни други факти, не се колебайте да ни посетите! А след интересния ни разказ, ще можете да се научите как да помогнете у дома с декорацията на хлябовете за Бъдни вечер и да изработите своя пощенска картичка за близките.

Необходимо е предварително записване на тел.0879 807 947 в часовете от 10.00 до 17.00 ч.

Програма „Образование с наука“ си поставя за цел да подобри информираността и достъпа на учениците, учителите и работещите в сферата на образованието до институтите и музеите на БАН. Въвеждането на иновативни практики и методи в обучението е от първостепенна важност и ще предостави възможност на българските учени, работещи в Академията, да споделят своя опит и да предизвикат у учениците интерес към науката.

Повече информация на сайта Образование с наука.