/Българската академия на науките и община Плевен ще преподпишат Меморандум за сътрудничество
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 28 февруари 2019 г. ще бъде преподписан Меморандум за сътрудничество между Българската академия на науките и община Плевен. Продължителността на споразумението ще бъде за период от 5 години и предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

В 13.30 ч. ще се проведе брифинг на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. – ректор на Медицински университет в Плевен, Георг Спартански – кмет на Община Плевен, проф. дфн Петър Петров – главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите и доц. Теодора Вълова, д.п. – координатор на РАЦ Плевен.

Програмата ще продължи от 14.00 ч. в Телекомуникационния център на Медицински университет – Плевен, където акад. Димитър Димитров ще открие изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“, организирана от Научния архив на БАН, РАЦ Плевен и Медицински университет – Плевен. Експозицията ще може да бъде разгледана до 15 март.

Конференция по повод Деня на биомедицината ще се проведе на следващия ден – 1 март в зала „Амброаз Паре” на Медицинският университет в Плевен. Форумът ще се проведе под патронажа на Председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски и кмета на Плевен. Ще присъстват членовете на академичната общност от града, ръководителите на общинската и областната управи, ръководството и сътрудници на СУБ – клон Плевен, представители на местния бизнес, студенти, средношколци и граждани.

Събитията са посветени на 150-годишнината от основаването на Българска академия на науките и 45-годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен.

С програмата на събитията можете да се запознаете ТУК.