/Водещи китайски икономисти ще коментират търговската война между САЩ и Китай и китайската икономика
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Международен семинар за китайската икономика и предизвикателствата пред световната икономика организира Институтът за икономически изследвания на Българската академия на науките. Събитието ще се проведе в понеделник, 08.10.2018 г. от 10:30 ч. в Голямата зала на Института на ул. „Аксаков” № 3.

В семинара ще участват водещи китайски икономисти, сред които Джан Дзюн – декан на Fudan Development Institute (FDDI) към Fudan University, преподавател в световни университети като: London School of Economics, University of London, Tokyo Metropolitan University, Harvard University, Yale University и автор на множество публикации в престижни световни издания, и Сун Гуойоу – директор на Института за китайско-американски отношения. Лекциите ще са на тема: „Как да разбираме съвременната трансформация на китайската икономика” и „Търговската война между САЩ и Китай и последиците от нея”.

Институтът за изследване на развитието е част от Университета Фудан, който според световни класации е признат като един от трите най-престижни университети в Китай с 45 000 студенти.

Институтът за икономически изследвания на БАН и Институтът за изследване на развитието към Университета Фудан ще подпишат споразумение за сътрудничество.