/Втора международна конференция за прополис ще се проведе в София
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Втора международна конференция, посветена на прополиса, ще се проведе в София на 28 и 29 септември в парк-хотел „Москва”. Събитието е озаглавено “Propolis in Human and Bee Health” (Прополисът в здравето на човека и пчелите) и се организира от Института по органична химия с център по фитохимия на БАН.

Първата специализирана конференция за прополис се проведе през 2016 в Глазгоу. „Фактът, че още втората конференция ще се състои у нас показва водещата роля на България и нашия институт в изследванията на природни вещества и в частност на прополис в световен мащаб”, каза чл.-кор. Вася Банкова, председател на организационния комитет и водещ изследовател на прополиса.

Конференцията ще посрещне около 80 участника от 29 страни – най-вече европейски, но също така и представители на научни институти от Мексико, Виетнам, Япония, Нова Зеландия, Индонезия и САЩ. Научната програма включва доклади от всички аспекти на изследванията на прополиса – химична и биологична активност, значение на пчелите, стандартизация, медицински и хранително-вкусови приложения.

В рамките на конференцията ще се състои и заседание на Международната група за изследване на прополиса. За контакт: Вася Банкова, тел: 02 96 06 149, е-mail: Bankova@orgchm.bas.bg