/ВТОРА МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ФИЛОСОФИЯТА ДНЕС“
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Втора международна научна конференция „Философията днес“ – културни, образователни и научни политики на Европейските страни и страните от Черноморския регион ще се проведе от 2 до 6 септември 2019 г. в Творческия дом на БАН, гр. Варна. Конференцията,  посветена на съвременните проблеми на философията и на 150-та годишнина на Българска Академия на науките, ще бъде под патронажа на Министерство на образованието и науката и лично на министър Красимир Вълчев.

За втора поредна година учени и експерти от 16 държави ще дискутират проблеми свързани с образование и наука, политика, икономика, култура, екология, миграция, сигурност. Ще бъдат анализирани съвременните предизвикателства пред философията и разширяване на научната инфраструктура в европейските държави и страните от Черноморския и Каспийски регион, в контекста на наскоро състояли се знакови срещи и инициативи – първи Каспийски икономически форум, срещата на Г-7 в Биариц и инициативата INSTС.

Организатори на събитието са Институтът за изследване на обществата и знанието на БАН; Институтът по философия на Азербайджанската академия; Институтът за философия и социология на Полската академия на науките; Факултетът по философия на Букурещкия университет; Институтът за политически науки и международни отношения Ion I.C. Brătianu, Румъния;  Философският департамент на Университетът в Лиеж, Белгия; Институтът за философия на Словашката академия на науките; CESNA-B, Сърбия и  Философският департамент на Университета Улудаг, Турция.

С програмата на конференцията можете да се запознаете ТУК.