/Дивият свят през погледа на един зоолог, художник-анималист и фотограф
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Националният природонаучен музей и Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори представят ретроспективна юбилейна изложба на Асен Игнатов

18 септ. – 31 дек. 2018

Изложбата събира творчеството на Асен Игнатов в областта на научната илюстрация – скечови рисунки, правени в дивата природа, акварели и рисунки с туш и перо, както и фотографии на дива природа.

Асен е илюстратор на много книги, научни, периодични издания като Червената книга на България, Атлас на гнездящите птици в България, Водолюбивите птици на Бургаските езера, Атлас на отровните растения в България и др. В изложбата ще видим и много от неговите приложни проекти – календари, научно-популярни издания, постери.

Изложбата е част от серията изложби с научни илюстрации, инициирани от ДАФНИ, които ще бъдат открити този месец в РИМ-София и НПМ-БАН.

Асен Игнатов е роден през 1968 г. Завършва Софийски Университет “Св. Климент Охридски” – специалност биолог-орнитолог. Работи в Националния природонаучен музей-БАН от 2006 г. Специализиран водач е за алтернативен туризъм, художник и фотограф на дива природа, един от финалистите на “Birdwatch Artist of the Year” 2002.