/Документална изложба „Пътешественик във времето”
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 4 юни 2018 г, от 14:00 часа във фоайето на Българката академия на науките (ул. 15 ноември №1) ще бъде открита документална изложба „Пътешественик във времето”, посветена на 85-годишнината от рождението на проф. дин Александър Фол, основател на Института по тракология при БАН, днес Център по тракология „Проф. Александър Фол” при Институт за балканистика с Център по тракология – БАН. Изложбата е реализирана съвместно с Нов български университет.

В 15 постера са проследени животът и делото на проф. Ал. Фол. Изложбата „Пътешественик във времето” предлага един задъхан и кратък разказ за изпълнен с големи начинания и идеи живот, повечето от които са намерили и намират и днес успешна реализация!

Материалите са предоставени с любезното съдействие на Университетския архив на Нов български университет; Архива на Института за балканистика с Център по тракология „Проф. Ал. Фол” – БАН; ДА „Архиви”; Библиотеката на Центъра по тракология „Проф. Ал. Фол” при ИБЦТ – БАН; Библиотеката на НБУ; лични архиви на сем Фол, доц. д-р Майя Василева, доц. д-р Теодор Леков, доц. д-р Върбан Тодоров.