/Изкуството на културната дипломация ще се обсъжда по време на лекция в Българската академия на науките
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Въпросите за изкуството на културната дипломация ще се дискутират по време на лекция на проф. Федерика Оливарес в Българската академия на науките. „The power of Cultural Diplomacy in a changing world” е темата на лекцията, която ще бъде изнесена на 25 април от 10 ч. в зала „Проф. Марин Дринов“, ул. „15 ноември“ 1.

Събитието се организира от Института за изследване на обществата и знанието и е част от програмата на БАН по случай честването на 150-годишнината на Академията.

На лекцията се очаква да присъстват голям брой от чуждестранните посланици у нас и редица отговорни служители от българските институции. Приветствие ще поднесе Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Република Италия в България. Модератор на дискусията ще бъде доц. д-р Кирил Карталов. Работният език е английски.

Проф. Федерика Оливарес е директор и основател на магистърска програма „Културна дипломация: изкуства и медии в международните отношения и глобалната комуникация“ към Католическия университет в Милано. Като официален съветник по културните въпроси на Министъра на външните работи в периода 2011  – 2013 г., Федерика Оливарес отговаря за стратегията и политиките в областта на културната дипломация и е координатор на „Годината на италианската култура в САЩ“ през 2013.