/Кампания “БАН представя своите институти”: Институт за български език
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 15 май 2018 г. в рамките на кампанията „БАН представя своите институти“ в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември“ №1) учените от Института за български език „Професор Любомир Андрейчин” ще запознаят широката общественост със своите най-нови постижения. От 11.00 до 12.00 ч. ще бъдат представени електронни ресурси, разработени в Института и достъпни за използване в интернет: „Старобългарски речник“ и „Български етимологичен речник“, публикувани на страниците на Електронната библиотека на Института, многотомният „Речник на българския език“, Картата на българските диалекти. За първи път ще бъде представен Онлайн справочникът на Службата за езикови справки и консултации. Присъстващите ще бъдат запознати и с провежданата от няколко години кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език.

Можете да се запознаете с програмата тук.


На 15 май 2018 г. от 11 часа във фоайето на сградата на Българската академия на науките ще бъде открита изложбата „Българските азбуки“, която представя глаголицата и кирилицата (стара и съвременна) – постижения на българското културно наследство. Изложбата ще бъде на разположение за посетители от 15 до 19 май 2018 година.


От 13.00 до 15.00 часа ще се проведе годишната конференция „Научни постижения на Института за български език“ по случай 76-годишнината от основаването на Института с участието на учени от България и Норвегия.

Можете да се запознаете с програмата тук.