/Международна научно – практическа конференция „Защитени карстови територии – законодателство, туризъм, мониторинг“
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Научно-практическата конференция „Защитени карстови територии – законодателство, туризъм, мониторинг“ ще се проведе от 29 септември до 2 октомври в София.

Събитието ще се открие на 29 септември  от 10 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН, когато ще бъдат представени резултати от иновативни образователни форми за и чрез карста, разработвани в НИГГГ, и ще бъдат наградени лауреатите от четвъртото издание на международния конкурс „Карст под защита – дар за поколенията“.

В конференцията ще участват учени и специалисти от Чешката република, Полша, Литва, Португалия, Албания, Черна гора и България. Ще се дискутират теми, свързани със състоянието, развитието и опазването на карстовите територии. В програмата са включени също теренна сесия и научна екскурзия, които ще дадат възможност за опознаване на разнообразието на карста в България.

Организатор на събитието е Eксперименталната лаборатория по карстология на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките. Конференцията е част от Международния научно-практически форум – ProKARSTerra 2019, посветен на карста и е включена в календара на събитията „150 години БАН”.

С програмата може да се запознаете ТУК.