/Национален форум за дигиталната трансформация на образованието
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Национален форум на тема „Дигиталната трансформация на образованието – педагогически и социално-психологически аспекти“ ще се проведе на 10 октомври 2019 г. от 15.00 ч. в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН.

Форумът ще открие председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, доклади ще изнесат акад. Кирил Боянов, чл.-кор. дтн Христо Белоев, проф. д-р Ангел Смрикаров и Яна Вангелова. В него ще участват ректори на университети, директори на училища, учители и преподаватели от цялата страна, а също и много студенти.

Очакванията на организаторите са, че след като на българския еврокомисар Мария Габриел беше даден ресор „Иновации и младеж“, дигиталната трансформация на образованието ще получи силна подкрепа както в Европа, така и в страната. За да се подпомогне този процес, във всички университети и в БАН трябва да бъдат създадени Центрове за иновационни образователни технологии, в които да се провеждат курсове за повишаване квалификацията на учители и преподаватели в областта на образователните иновации.

Съорганизатори на форума са Българската  академия на науките, Дигиталната  национална  коалиция, Академична  общност по компютинг,  Националният  център за  дистанционно  обучение и Националното  представителство на  студентските  съвети в  България.