Home/Националният природонаучен музей – БАН представя фотоизложбата „Дивата Шри Ланка“
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 18 юли от 18:00 часа в зала „Левентис” на Националния природонаучен музей Георги Кузманов ще разкаже за пътуването си до Шри Ланка и ще представи своята фотоизложба, посветена на биоразнообразието на острова.

Едно от най-красивите и богати на биологично разнообразие в света място е малката островна държава Демократична социалистическа република Шри Ланка, известна още като Цейлон. Островът е определен от учените като една от 25-те „горещи точки“ на биоразнообразие в света, защото почти една пета от видовете флора и фауна на острова могат да се видят само тук.

През месец април 2019 Георги Кузманов е на проучвателно пътуване в страната и посещава основните природни резервати, откъдето събира богат фото-документален материал, част от който ще може да видите в изложбата.

При откриването на изложбата авторът ще разкаже за пътуването си и за най-интересните факти, свързани с дивата природа на Шри Ланка.

Изложбата продължава до 14 август.

Събитието във ФБ: https://www.facebook.com/events/423966848331884/

Георги Кузманов е роден в София през 1970. Учил е в Университета „Jean Moulin” в Лион (екологично право, 1995) и СУ „Св. Климент Охридски“, където защитава магистърска степен по туризъм (2000). От 1986 е опръстенител на птици към Българската орнитологическа централа при БАН, един от учредителите на БДЗП (1988), учредител и председател на Дружество за защита на хищните птици (1990). Участник в редица проекти за опазване на природата в България, Франция и Испания и автор на научни публикации, основно в областта на хищните птици и тяхното опазване. От 1998 до 2000 година е главен координатор на фондация „Льо Балкан“ по проект „Опазване и оценка на екосистемите в Приморска Добружда“, финансиран от Франция. През 2004 създава туроператорската фирма „Виа Понтика 2000“, специализирана в организиране на турове за наблюдение на птици и дива природа у нас и по света.

Go to Top