/Националният природонаучен музей гостува на RATIO с дискусия на тема „Праисторически свят“
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Палеонтолозите от Националния природонаучен музей на БАН ще представят научно-популярна дискусия, посветена на най-новите им изследвания.  Екипът на RATIO ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 23 юли 2019 от 20.00 ч. в кино “Кабана”.

След поредица експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей при БАН събраха достатъчно материал, който убедително доказва, че на днешната територия на страната ни е имало островна суша, обитавана от динозаври.

Учените от НПМ – БАН ви канят на пътешествие из дълбините на времето и науката, за да ви разкажат за последните си палеонтологични находки и теориите свързани с най-ранните предци на човешкия род, кои са древните животни обитавали нашите земи, как са изглеждали, къде са живели и защо са изчезвали.

По време на това пътешествие ще научите още къде може да открием днес останки от древни организми, как учените ги датират, как модерните технологии отварят нови хоризонти пред палеонтологията и, не на последно място, как всеотдайността и усилията на поколения палеонтолози разкъсват пелената на забвението и възкресяват отдавна изгубени светове.

По време на дискусията ще бъде отворен on-line панел в www.sli.do за въпроси от публиката, на които учените ще отговорят след 21.00 часа.

Вход свободен.

Място: Кино „Кабана“ (парка до НДК, край бул. Фритьоф Нансен)

19:00 Отваряне на вратите

20:00 Начало на дискусията

21:00 Отговори на въпроси от публиката

Събитието във ФБ: https://www.facebook.com/events/497802744317110/

Събитието се осъществява по инициатива на RATIO и е част от серия събития посветени на 130-ата годишнина от създаването на Националния природонаучен музей и 150-ата годишнина от основаването на Българската академия на науките.

___________
МОДЕРАТОР: Любомир Бабуров

ЛЕКТОРИ: проф. д-р Николай Спасов, д-р Латинка Христова и Владимир Николов