/Образователен център отваря врати в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Новоизграден образователен център отваря врати в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей на БАН. Три зали ще посрещат деца, които ще се обучават в рамките на няколко образователни програми. След повече от две години на благотворителна кампания и реставрационни работи, помещенията в Княжеския дворец са готови да посрещнат преподаватели и ученици.

Официалното откриване е на 21.03.2019 г. от 13:00 ч, Образователният център на ИЕФЕМ – БАН се намира в източното крило на бившия Княжески дворец, с вход откъм ул. Московска.

Като част от събитието Ученическият институт на БАН ще отличи г-жа Елеонора Николова – главен учител по български език и литература в Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” гр. Варна и дългогодишен ръководител на ученическа етнографска експедиция за теренни проучвания в село Аспарухово. Тя ще бъде наградена за своя принос в откриването и развитието на таланта на млади българи в областта на етнологията и културната антропология.