Начало/Представяне на книгата „Будители, наука, здравеопазване“ на акад. Дамян Дамянов
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Публично представяне на книгата „Будители, наука, здравеопазване“ на акад. Дамян Дамянов организират Българската академия на науките и издателство „Захарий Стоянов“.  Събитието ще се състои на 1 октомври 2020 г. (четвъртък), от 17:00 часа, в зала „Проф. Марин Дринов“ (Голям салон на БАН, ул. „15 ноември“ №1).

Книгата съдържа 60 отделни рубрики, посветени на науката и Българската академия на науките, на здравеопазването и хирургията, както и на теми с обществен характер. Това са доклади, изказвания и интервюта, представени основно през периода 2010 – 2019 г.  В тях се съдържа доста фактическа и обективна информация по въпросите на науката и здравеопазването с редица конкретни бележки, препоръки и програми, които биха довели до по-успешното им развитие в страната. Отправени са критични бележки към управленски институции. Съобщенията, посветени на БАН и на хирургията, съдържат положителни оценки за техните постижения и иновации, критични бележки за състоянието на научните звена и болничните заведения, които доведоха до системно намаляване на кадрите в тези две важни области. Представянето ще бъде съпътствано с оценка на книгата от четирима рецензенти с академични позиции.

Книгата e продължение на издадената преди 5 години първа част „Будители, наука, образование“. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Go to Top