/Семинар “Гледни точки върху имунния толеранс – опит от репродуктивната имунология”
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 02.07.2019 г. от 10:30 в семинарната зала на Института по биология и имунология на размножаването – БАН (бул. „Цариградско шосе“, 73) ще се проведе семинар на тема: “ГЛЕДНИ ТОЧКИ ВЪРХУ ИМУННИЯ ТОЛЕРАНС – ОПИТ ОТ РЕПРОДУКТИВНАТА ИМУНОЛОГИЯ”.

Семинарът се провежда под егидата на фонд “Научни изследвания” чрез билатерална програма България-Австрия 2016 договор 01/6 и  договор ДН 03/4-2016, с ръководител доц. д-р Велислава Терзиева и с подкрепата на “Ай Ви Ди България”.

Ще участват учени от България, Австрия и Сърбия. Проф. Петер Седелмайер е дългогодишен участник във Варненския симпозум по репродуктивна имунология. Той ще говори за новите резултати по изследванията му, свързани с участието на IDO в установяването на имунологичния толеранс между майката и плода по време на бременност, както и ролята му в патологичното състояние прееклампсия. Професор Томас Кронеис е непознат за повечето български колеги, темата му се отнася до анализ на клетъчния цикъл на ниво единична клетка. Утвърдени учени и докторанти от ИБИР ще представят изследвания, свързани с репродуктивната имунология. Ще бъде представена и  иновативна PCR машина от фирма “Ай Ви Ди България”.

 Поканени са всички заинтересовани от темата и желаещи да участват в научната дискусия. С програмата можете да се запознаете ТУК