Начало/Семинар „Махатма Ганди: глобални измерения”
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Семинарът „Махатма Ганди: глобални измерения” ще се проведе на 22 октомври, вторник, от 15 ч. в голямата заседателна зала на Института за исторически изследвания (БАН, бул. „Шипченски проход“ 52, бл. 17, етаж 1.)

Форумът е посветен на 150 години от рождението на Махатма Ганди и е част от честванията на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

Организатори са Институтът за исторически изследвания към БАН, специалност „Индология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и клуб „Приятели на Индия“.

В семинара участват учени от Института за исторически изследвания – БАН, СУ „Св. Климент Охридски”, Националния свободен университет „Индира Ганди” в Делхи и от други индийски институции, Националната художествена академия и Института за изследвания на изкуствата – БАН.

По време на семинара във фоайето на Института за исторически изследвания – БАН фондация „Девъм” ще представи изложбата „Махатма Ганди – художествени импресии” с творби на Румяна Дамянова, Невена, Жора Гавраилова и Михаела Кръстева – Сакаян.

Go to Top