Начало/Среща по проект „Картиране и оценка за нуждите на интегрираните екосистемни сметки“
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Първата национална работна среща по Картиране и оценка за нуждите на интегрираните екосистемни сметки ще се проведе на 12 юни 2019 г. в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.  Срещата е по проект „Картиране и оценка за нуждите на интегрираните екосистемни сметки (Mapping and Assessment for Integrated Ecosystem Accounting MAIA) по Рамковата програма на ЕК „HORIZОN 2020“.

Проектът цели да подпомогне изграждането на капацитет в картиране и оценка на включването на интегрирани сметки за природния капитал и екосистемите в системата от национални сметки на Република България. През 2020 година България ще бъде домакин на Европейска работна среща на същата тема.

Партньори по проекта от българска страна са Изпълнителната агенция по околна среда, Националния статистически институт и научен колектив от НИГГГ – БАН, заедно с колеги от СУ „Кл. Охридски“ и Института по гората – БАН. Деветнайсет европейски партньори от 10 страни-членки на ЕС участват в проекта, ръководен от Университета във Вагенинген, Нидерландия и финансиран пряко от Европейската комисия. Програмата на работната среща, както и допълнителна информация относно проекта можете да получите от неговия сайт: http://www.ecosystemaccounts.org/home/maia.jsp, както и от прикачените документи.

Програма първата национална работна среща може да видите тук

 

 

Go to Top