Начало/Три събития подготвя Националният етнографски музей в последния от Дните на културното наследство 19.10.2019 г.
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

На 19.10.2019 г. Националният етнографски музей посреща всички жители и гости на столицата с три културни събития.  Съботният ден е и последният от поредицата Дни на културното наследство, посветени на 150 години от създаването на Българската академия на науките.

Музикалната и театрална програма включва:

14.00 ч – вокално-музикални изпълнения на формация “Невидено” – алтернативен оркестър от различни музиканти. Те ще представят фрагменти от музикалния спектакъл “Коренуване” – една история, разказана с песни, чиято цел е да възроди българския фолклор и да го представи както в автентичен, така и в модерен вариант.

15.00ч – вокални фолклорни изпълнения на вокално-инструменталната група “Гергьовден” със съпровод на тамбура. Групата е създадена преди 13 години към народно читалище “Св.Георги Победоносец”, гр. София.

16.00 ч – театър „Вятър“ представя премиерно спектакъла “Пешеходецът, който си подсвирква с уста”, първа част от трилогията „Ние врабчетата“, базирана на едноименната творба на Йордан Радичков. Разказът за летните пътешествия на врабчетата по света на птиците и хората в началото на есента пренася публиката в живота на Драги ми Господине, Фр. Т. и неговия племенник Мититаки и още други обобщени образи от книгата.

Посетителите на музея ще могат да видят за последно и експозицията „Пазители на времето или как работи един музей“, намираща се на първия етаж на Княжеския дворец. Изложбата е вдъхновена от дарителите и посетителите на Националния етнографски музей и разказва за работата на специалистите по музеология.

Вход свободен!

Go to Top