68 проекта от 20 града от цялата страна ще бъдат представени онлайн на Седмата научна сесия на Ученическия институт на БАН на 10, 11, 12 ноември. За първи път тази година в ученическата сесия ще участват ученици с толкова разнообразни по тематика научни проекти, част от които и с интердисциплинарна насоченост.

26 от тях са подготвени от 22-те малки учебно-изследователски общности, с които УчИ – БАН работи през 2019 и 2020 г. по едноименния проект на програма „Образование с наука“, финансирана от Министерство на образованието и науката. Проектът приключи успешно, въпреки сложната обстановка в страната и ограниченията заради епидемията от Covid-19. За екипа на Ученическия институт на БАН това е още едно доказателство, че мисията му да допринася за въвеждането на изследователския подход в училищното образование има бъдеще.

В рамките на проекта, през месец септември, за по-широко популяризиране на възможностите, които предлага Ученическият институт на Академията, беше заснето и кратко видео. Неговата поява стана реалност, благодарение на уменията на талантливия млад режисьор Никола Гюлмезов и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. За повече информация относно Седмата ученическа сесия на УчИ – БАН и програмата следете сайта: https://uchiban.eu/.