Докторант Ева Филипова от Института за гората при Българската академия на науките е носител на  специалната награда за значим принос в развитието на научните изследвания в България на Националното представителство на студентските съвети. Отличието се присъжда за първи път в рамките на конкурса „Студент на годината“ и се връчва за изследванията на вредителя по дивия кестен, които допринасят за опазването на кестеновите гори в България. Ева Филипова благодари за подкрепата на учените от Института за гората и Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН и пожела на младите хора да съхранят  ентусиазма и вдъхновението си и да вярват в науката. 

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи наградата в категория „Докторант на годината“ на Симеон Михалков. Българската академия на науките предлага обучение на докторанти в широка палитра от науки, каза председателят и поздрави участниците в конкурса.

Церемонията по награждаването на носителите в общо 14 категории се проведе на 1 март в аулата на СУ „Климент Охридски“. Присъстваха министри, народни представители, представители на академичната и научната общност.