Българския принос в културно-историческото многообразие на Обединена Европа представиха в изложба Регионалният академичен център – Плевен и Медицинският университет – Плевен

На 12 май 2021 г. Регионалният академичен център – Плевен, съвместно с Медицински университет – Плевен, бяха домакини на официалното откриване на фотоизложбата „Българският принос в културно-историческото многообразие на обединена Европа (Из художествено-документалното наследство на БАН).

Панелната експозиция, която е част от инициатива Европейска седмица в България, бе официално открита от доц. Теодора Вълова, ръководител на Регионалния академичен център – Плевен, чл.-кор. проф. Григор Горчев, почетен ректор и директор на Научноизследователския институт и проф. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на Факултет „Медицина“, в присъствието на преподаватели и студенти на висшето училище, както и на ученици от града. Със събитието висшето училище отбеляза Празника на Европа и Деня на eTwinning.

За младите хора, български, чуждестранни студенти и ученици от Гимназията по туризъм в Плевен, доц. Вълова бе подготвила забавна викторина с въпроси за Европа и Европейския съюз.

От 12 до 30 май 2021 г. изложбата ще бъде достъпна за посещения във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на ТЕЛЕЦ, Медицински университет – Плевен.