Начало/Публична лекция „Демитологизация и ремитологизация на българо-руските отношения в българската историческа книжнина (1989-2019 г.)“
Зарежда Събития

Институтът за исторически изследвания – БАН Ви кани на 17 декември 2019 г. (вторник), от 16:00 ч. в Големия салон на Института (бул. „Шипченски проход” №52, бл. 17, партер) на лекцията на проф. д-р Илияна Марчева на тема: Демитологизация и ремитологизация на българо-руските отношения в българската историческа книжнина (1989-2019 г.)“.

Събитието се организира в рамките на проекта „Русия, България, Балканите. Проблеми на мира и войната ХVІІІ-ХХІ в.: митове и действителност“ и е част от програмата на Института за исторически изследвания, посветена на 150 от основаването на БАН.

Лекцията е посветена на предварителните резултати от споменатия проект, който изтича през юни 2020 г. Обект на анализ са публикации на българската историческа и особено параисторическа книжнина от 1989-2019 г. Те имат голямо значение за демитологизацията и ремитологизацията на българо-руските отношения в българската книжнина в периода на смяна на геополитическия вектор на България след края на Студената война.

 

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top