Loading Events

На 5 август 2022 г. започва ХІІ Национален събор за народно творчество в Копривщица, където се представят самодейни изпълнители и състави от цялата страна. По традиция Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей на БАН (ИЕФЕМ) е съорганизатор на събитието заедно с Министерство на културата на Република България и Община Копривщица. В това издание на събора партньор е и Институтът за изследване на изкуствата на БАН. Екипът от двата института включва 37 участници, сред които има както утвърдени изследователи, така и млади учени и докторанти.

Тази година съборът ще се проведе на 6 сцени, на които ще бъдат представени фолклор и традиции от всички области на България.

В рамките на събитието, ИЕФЕМ – БАН е организатор на кръгла маса тема „ХIІ Национален събор на народното творчество Копривщица 2022: тенденции, проблеми, политики“, която ще се състои на 8 август 2022 г. (неделя) в залата на Старото училище в Копривщица с участието на организаторите на събора и представители на областните администрации.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top