Loading Events

Учени от петнадесет държави ще се включат в Международната школа по вакуумни, електронни и йонни технологии /VEIT/, която ще се проведе от 18 до 22 септември в Созопол.

Форумът е организиран от Института по електроника, а съорганизатор е Холандският институт за фундаментални изследвания в енергетиката, Айндховен, Холандия. Изданието тази година е посветено на 60-ата годишнина на Института по електроника.

Международната школа по вакуумни, електронни и йонни технологии е научно мероприятие, което се провежда от 1980 година, като се нарежда сред най- престижните международни научни конференции по темата.

Програмата на 23-тото издание включва пет лекции в областта на физиката на тънките слоеве и материали с ралични приложения, както и използваните технологии за тяхното получаване. В рамките на форума ще се проведат и 20 лекции на изтъкнати световни учени с приложен характер, ще бъдат изнесени и доклади от млади учени. Ще се проведат и три постерни сесии с общ брой 70 постерни представяния.

Общо 110 учени и 30 студенти ще участват във форума. Чуждестранните участници са от Англия, Белгия, Германия, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Япония.

http://www.veit.ie-bas.org/index.htm

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top