Loading Events

Инициативата „Български водородни дни“ ще се проведе от 16 до 26 юни в три български града. Поредицата от събития е част от европейската кампания за популяризиране на водородната електромобилност в Югоизточна Европа и има за цел да повиши обществената осведоменост за предимствата   на водородния електрически транспорт като чиста, ефективна и достъпна форма на транспорт.

Официалният старт на  Водородните дни  е в София на 17 юни от 11:30 ч. на площад „Александър I“, където представители на правителството, Столична община, заинтересовани институции, медии и общественост ще могат да се возят на водородния автобус Caetano Toyota, ще тестват SUV Hyundai NEXO – първия водороден автомобил в България и ще се запознаят с ползите  и потенциала на чистия водород. От 18 до 20 юни  водородният автобус ще се движи  безплатно по тролейбусна линия 9 в София.

На 21 юни  автобусът ще  участва във Водороден информационен ден в Пазарджик, след което ще отправи за Стара Загора.

На 24 юни в Тракийския университет в Стара Загора ще се проведе  Образователен водороден ден с демонстрации на водородните технологии,  а на 25 юни – Национален водороден форум,  с представители на Европейската комисия, Водород Европа, Съвместно предприятие „Чист водород“, водещи международни фирми в областта на водородните технологии, политици, академичната общност, местната власт, общественост.

Регистрация за Националния водороден форум в Стара Загора на 25 юни:  https://bgh2a.bg/roadshow/forum-registration/

За повече информация вижте подробната програма на https://t.ly/ltAiv

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top