Loading Events

Националният природонаучен музей при БАН и Унгарският културен институт при Посолството на Унгария в София представят изложбата на Съюза на унгарските природни фотографи НатурАрт “Избрано от най-добрите унгарски природни фотографии за последните 30 години”. Конкурсът „Природен фотограф на годината” се провежда в Унгария ежегодно от 30 години и в днес се е превърнал в най-големия конкурс за природна фотография в страната.

Настоящата изложба “Избрано от най-добрите унгарски природни фотографии за последните 30 години” е изготвена след подбор от близо 100 000 фотографии и е осъществена с помощта на Министерството на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария. В нея са включени творби на световноизвестни унгарски природни фотографи като Бенце Мате, Чаба Дароци, Оршоя Харберг, Милан Радишич и други. Повечето от фотографиите са изготвени в Унгария или в Карпатския басейн. За първи път в България може да се видят творбите, спечелили наградата „Природна фотография на годината“, което дава и добър общ поглед на развитието на унгарската природна фотография.

Изложбата ще бъде представена в две части – основна експозиция в Националния природонаучен музей при БАН и камерна изложба в Унгарския културен институт.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top