Loading Events

Учените от Института за литература при Българската академия на науките отбелязват 21 ноември като свой празник. В този ден Институтът традиционно отваря врати и представя пред колеги, общественост и медии своята разностранна научноизследователска дейност и резултатите от нея.

Официални гости ще бъдат учени от ръководството на Академията и сродните институти, представители на чуждестранни културни институти в София, университетски преподаватели, партньори от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, от Националния литературен музей, от Столичната библиотека, от Софийската градска художествена галерия и от редакциите на научната и културната периодика.

След двегодишно прекъсване тази година акцент в събитието ще бъде продукцията на Издателския център „Боян Пенев“ при Института за литература. В двата салона на бул. „Шипченски проход“ N 52, бл. 17 (партер) ще бъдат изложени авторски монографични и колективни трудове, литературноисторически изследвания, справочни издания и научните списания на Института. Авторите на издателството ще раздават автографи. Специално ще бъдат представени резултатите от работата на младите учени и докторанти в Института, техните книги и условията за тяхното обучение и кариерно развитие. Посетителите ще могат да се срещнат с Ани Илков, Едвин Сугарев и Владимир Левчев – първите анкетирани творци от възобновената поредица „Литературни анкети“. Ще може да закупят книги с отстъпка. Ще има и подаръци от фонда на издателството.

Заповядайте в Института за литература на 21 ноември 2022 г. (понеделник) от 15 часа.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top