Loading Events

Специална програма: само на 4 февруари 2023, събота, от 10:30 часа, в зала Левентис организаторите ще представят образователни игри за деца с магнити, мемори карти, пъзели и книжката „В сенките на странджанските гори”.

Изложбата „От жълъд до вековно дърво“ представя красотата и биоразнообразието в горите на Странджа като поставя акцент върху необходимостта от тяхното опазване.

Със снимки на растения и животни, характерни за планината, е представена гората като съобщество на дървета, храсти, тревисти растения и животни и взаимовръзката между тях.

Включена е кратка информация за лесното разпознаването на различните видове дъбове в природата, според разликите във формата и големината на листата им и техните жълъди. За малките природолюбители най-интересен е интерактивният модул с макет на странджански дъб.

Изложбата е създадена по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”. След представянето ѝ в София изложбата ще бъде експонирана в различни музеи на градовете Пловдив, Русе и Благоевград.

 

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top