Loading Events

Българска академия на науките, Съюз на българските филателисти, Гражданско общество – Плевен и Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ ви канят на представяне на Проект на „Пощенска карта 90 години от рождението на Светлин Русев“.

Събитието ще се проведе утре, 19 май, от 11:00 часа, в Българската академия на науките (ул. 15-ти ноември 1) по повод предстоящото официално отбелязване на 90-та годишнина на твореца.

Академик Светлин Русев (1933-2018) е едно от най-интересните и значителни явления в духовния живот на нашето време – като личност и творец. Изминатият от него път е забележителен не само като образец  а развитието и израстването на един от най-големите ни живописци, но и като феномен, показателен за голяма част от българските интелектуалци. Светлин Русев е избран за академик на Българската академия на науките през 2003 г.

Домакин на събитието ще бъде акад. Юлиан Ревалски, а специални гости на представянето са принц Майкъл Джордж Чарлз Франклин от Кент,  Княз Никита Лобанов-Ростовски, официални и академични лица.

Проектът на „Пощенска карта 90 години от рождението на Светлин Русев“ ще бъде представен от художника Яна Анева.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top