Loading Events

Ден на отворените врати за ученици и студенти ще се проведе на 12 декември от 10:00 до 16:00 часа в сградата на Института по електроника на БАН (бул. “Цариградско шосе” №72). Учените ще покажат ново поколение лазери и чрез демонстрационни модели ще докажат как законите на физиката намират приложение в различни области на човешкия живот.

В рамките на събитието посетителите ще видят как работи прибор, който измерва ъгъла на контакт между капка течност и различни видове повърхности. Изследователите ще дадат отговор на въпроса как светлината може да дава информация за здравословното състоянието на човешката тъкан и ще покажат  как се прави спектрален анализ на храни и напитки въз основа на тяхната флуоресценция. Гостите на института ще видят още и как робот прави промишлени детайли и как учените изследват свойствата на тези нови детайли.

В програмата на Деня на отворените врати в Института по електроника са включени още и демонстрационни модели на тъканни матрици за приложение в имплантологията. Изследователите ще покажат как използват в работата си ефектите на пречупване, отражение на светлината и много други интересни за широката аудитория експерименти.

Пълната програма на събитието вижте тук.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top