Loading Events

Четвърто издание на форума „Наука за бизнес“ ще се проведе на 11 юни, вторник, от 13:00 часа в зала „Витоша“ на Интер Експо Център. Събитието се организира от Българската академия на науките (БАН) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Целта му е да бъдат представени добрите практики и успешни примери за партньорство между бизнеса и учените от Академията.

Екипи от научноизследователски институти на БАН ще покажат научни открития и продукти с приложение в икономиката. Сред иновациите, които учените ще представят на форума „Наука за бизнес“ са: възможност за получаване на атомна енергия с хидростатично налягане, пилотна линия за производство на литиево-йонни батерии, материали за обезвреждане на парникови газове, биосензорна технология за детектиране на пестициди, получаване на огнеупорни мулитови керамични изделия с помощта на 3d принтиране, прототип на умна боксова круша и др.

По време на събитието в експо зона ще са разположени щандове с продукти и прототипи на последни разработки на Българската академия на науките. Предвидена е и възможност за двустранни срещи между учените и бизнеса.

Четвъртото издание на форума „Наука за бизнес“ ще открият председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков. Поканени са да присъстват служебният министър на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, както и представители на дипломатическите мисии в София.

Програма на събитието.

Споделете в социалните мрежи!

Go to Top