На вниманието на докторанти и млади учени  

 

Уважаеми колеги,

Център за обучение – БАН и Кариерен център към ЦО-БАН имаме удоволствието да Ви поканим на специално организирана за докторантите и младите учени от БАН:

ПРОЛЕТНА СЕРИЯ  УЕБИНАРИ /ОНЛАЙН СЕМИНАРИ/

,,Моите стъпки към успешна кариера‘‘

Гост-лектор на третия уебинар:

 

Доц. д-р Росица Митева

Институт по астрономия и национална астрономическа обсерватория, БАН

 

Дата на провеждане на уебинара:

25 май 2021г. (вторник)

 

Продължителност на уебинара:

10.00 – 11.00 часа

 

Място на провеждане на уебинара:

Zoom

 

Може да се регистрирате на следния линк:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpce-tqT4pGdBDYdDKzvTsLsI3_2c87LPM

 

Тук можете да се запознаете с информация за нашия лектор:

Доцент Митева е астрофизик в областта на Слънцето и космическото време, с международен опит, избрала да се върне в България и да продължи кариерата си тук. Завършва магистратура по физика в Софийския университет. Докторската си дисертация на тема ,,Ускорение на електрони в локални вълнови структури в слънчевата корона“ защитава в Университета ,,Потсдам‘‘ Германия през 2007 година. В продължение на десет години е пост-докторант в различни научни институции в Германия, Франция, Бразилия и Гърция. Носител е на престижни стипендии като Еразмус и DAAD. Съавтор е в над 60 научни публикации и е участник в различни проекти, сред които и два по програмата на ЕС – Horizon 2020. От 2019 е доцент в отдел ,,Слънце и слънчева система“ и научен секретар на Института по астрономия с НАО – БАН.

По време на семинара тя ще сподели своя опит за работа в международни екипи. От нея ще научим какви са тънкостите за постигането на добро сътрудничеството и междуличностни взаимоотношения в мултинационален екип. Доцент Митева ще разкаже за различните практики за изграждане на научна кариера, възприети в чужбина. И не на последно място ще ни сподели каква е мотивацията да избере за тема на научните си изследвания най-важната за нас звезда и да търси скритите й тайни.

 

Център за обучение – БАН

Кариерен център към ЦО-БАН