На 20-ти декември председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и заместник-председателят чл.-кор. Евдокия Пашева бяха приети от Президента на Р. Армения. Президентът Хачатурян високо оцени ролята на академичната наука в живота на държавата, като отбеляза, че Националната академия на науките на Армения играе много важна роля в живота на Армения и че без наука и образование Армения няма бъдеще, тъй като страната  няма материални богатства. Нашият ресурс са науката и хората, сподели  Президентът.

Благодарейки за приема, акад. Юлиан Ревалски подчерта, че това посещение е голяма чест за тях и също акцентира върху решаващия принос на науката и иновациите за развитието на обществото. Той запозна Президента с историята и постиженията на БАН. И двете страни потвърдиха важността на създаването и укрепването на връзките между академичните общности на двете страни. Срещата бе организирана с активното съдействие на посланика на Р. България в Армения Калин Анастасов

Делегация от БАН беше на официално посещение в Ереван по покана на Националната академия на науките на Република Армения по случай 80 години от създаването й. В тази връзка, в периода 19-21 декември, бяха проведени поредица от срещи и мероприятия, които ще допринесат за насърчаването и активизирането на сътрудничеството между академиите на науките на България и Армения.