За трета поредна година едни от най-популярните сгради и градски пространства в София бяха преобразени от 3D мапинг и светлинни инсталации в рамките на третото издание на Фестивала на светлините LUNAR – 2024.

За първа година Централната сградата на Българската академия на науките беше включена в програмата на фестивала, който се проведе от 9 до 12 май .

Светлинните инсталации носят и различни послания за теми като опазването на планетата, силата на личния избор, свободата на себеизразяване, технологичното развитие. “Приказен дом” е светлинната инсталация върху сградата на Българска академия на науките – БАН.

Академията винаги е вярвала в обединителните сили на науката и изкуството. LUNAR е пример за креативност и иновация, които БАН подкрепя. Споделяме посланието на инсталацията „Приказен дом“, която остави дълбоко впечатление в сърцата и умовете на зрителите, да създадем своя собствен път към успеха и щастието и никога да не спираме да мечтаем.

Специални благодарности към екипа на MP-STUDIO за ангажираността – изобразявайки логото на 155-ата годишнина на Българската академия на науките – БАН!